Criteris que regulen la construcció de noves instal·lacions esportives

Més
fa 2 anys 1 mes #2 per moderador
¿Es necessari establir criteris que regulen la construcció de noves instal·lacions esportives i el seu nivell de qualitat mes enllà de les normatives?

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Més
fa 1 any 11 mesos #9 per v100
Doncs en alguns esports seria necessari perquè la seguretat fora la premisa més important.
El següent(s) usuari(s) van donar les gràcies: luis_ibv

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Més
fa 1 any 11 mesos #10 per luis_ibv
La majoria de les normatives relatives a les instalacions esportives contemplen aspectes relacionats en la seguretat, tant per al local com per a les supercifies i altres elements (cistelles, porteries, rets...).
De totes maneres, en quins esports estaries pensant?

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Més
fa 1 any 11 mesos - fa 1 any 11 mesos #12 per v100
Doncs parle del meu esport, que no esta considerat així al estat espanyol, no com altres països Europeus, d'Estats Units,Asia,Centre i Sud-amèrica.

Em dedique al paintball de competició i obviament al de lloguer, perquè l'esport més com aquest no dona massa de menjar que digam.

El nostre problema en concret es la regulació dels camps i els sistemes de seguretat, que si que es veritat que esta tot ben senyalitzat a la normativa de NXL ( www.nxlpaintball.com ) que s'actualitza tots els anys però no s'aplica al 99% dels camps, i molt menys en la vesant competitiva que el trobes autèntiques barbaritats respecte als sistemes de retenció de bola fora de la pista, xarxes o inclòs en l'enmagatzenament d'aire comprimit i ús del motor de aire comprimit.

D'ahí que ens siga tan difícil als que fem una aposta pel paintball de pista o X-BALL i la creació de jugadors jovens.

Per exemple, aquest Clinic amb el jugador Frances que militaba en un equip de la DPL Alemana es va fer al nostre camp de Gandia, des de 2015 he anat fent més coses pero seguim en la mateixa linea.


Last edit: fa 1 any 11 mesos by v100. Raó: correcció

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Més
fa 1 any 11 mesos #17 per enriqueorts
Creo que es fundamental establecer criterios de diseño de instalaciones deportivas, quizás sin caer en la excesiva regulación, si que se echa de menos tener una guía, una referencia de buenas prácticas, que bien trabajada pueda resultar una herramienta muy útil tanto a los gestores deportivos que encargan un nuevo proyecto como a los arquitectos que muchas veces se enfrentan por primera vez a un proyecto tan específico y complejo como este. Existe mucho conocimiento en este campo, pero está muy disperso. Una gran labor, en mi opinión, sería que la Generalitat recopilara toda este saber hacer multidisciplinar de gestores, arquitectos, usuarios, jugadores, etc...y se plasmara en unas publicaciones de criterios de diseño. Sería una gran ayuda para todo el sector deportivo y a buen seguro mejoraría enormemente la calidad de nuestras instalaciones deportivas.

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Més
fa 1 any 10 mesos #18 per luis_ibv
Este es un apunte muy interesante. Es cierto que existen normativas y recomendaciones para la construcción de instalaciones deportivas pero, efectivamente, una herramienta o repositorio que permitiese agilizar la búsqueda de esa información resultaría muy interesante para los agentes implicados.
Añado que un resultado positivo de este Plan sería lograr la colaboración de un amplio grupo de instituciones, gestores, usuarios... que permita que esas guías incluyan los problemas a los que se han tenido que ir enfrentando y la manera en que fueron solventándolas.
El següent(s) usuari(s) van donar les gràcies: David Gimnasia Natural

Please Entra or Crear compte to join the conversation.

Temps de càrrega de la pàgina: 0.209 segons